Monday, March 14, 2011

SEGMEN :BEN ASHAARI SOAL CINTA


wah...soalan2 dari ABG BEN agak tough jugak neh..jom33, kite usha sket

LELAKI pilihan anda?
em..honestly, bg sya bukan rupa paras, duet dan sgla fizikal things yg mnjadi ukuran. but, sy lebih suka ikut kata hati. hehe. tpi yg paling pntung, mst la nak lelaki yg bole jadi imam *rasenye sume mpn crik laki yg bole jadik imam ntok ssbuah rumah tangga..am i rite?

Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ? 
nak buat satu lagi pengakuan jjur, tak suke tgok lelaki seksi yg knunnye seksi dgn memakai pkaian yg tak mnutup aurat. penpham sdri la eak. lelaki bole seksi dengan cara lain..melalui d way he act, cra die bckap, cra die pandang, cra die mkn n so on..so, seksi tak semestinya mengecikkan dan mngetetkan pkaian yg anda pkai okie whai kaum2 adam sekalian :)

LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ? 
lelaki yg btol2 syg psangannya akan berkorban sma ada sbulum memiliki mhupun sesudah memiliki cnta. bg lelaki yg da memiliki cnta, dia biasanya berkorban dgn cra mencari srta mngaplikasi tips2 untuk mngekalkan cnta n mnyemarakkan lagi cinta tue..tpi, tak dinafikan laki ni suka cbran. so, bila die da bjya lalui cbran untuk dptkan cnta tu, so die akn mncri cnta lain untuk bg cbran kat dri sdri..ni lebeh kurang cm buaya darat jgak la kot

Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ?
untuk sy yg msih kurang ilmu ni, mmg tak nak bermadu. tak suke kongsi2 neh. nak jadik hak milik sdri jew. tpi, tatau la in future kan. kot2 da dapt ksedaran, sbb poligami tu digalakkan dalam islam, but ada syrat2 tertentu la..igt eah whai lelaki, poligami mmg digalakkan dalam islam tapi tetap ade syarat2nya :)

Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ? 
COOL! ye, sy akan cool je. slgi kami tak kawen, tak smestinya die jdoh sy. tapi, of course la akn jeles, dan mula merancang strategi untuk bersaing secara sihat. *erk, bersaing scra sihat tu cmne? any idea? haha...tpi, if da kawen, bawk bncang elok2 la kot. rjuk sgla pkar yg ade termasukla pkar2 kaunseling, pkar bedah, pakar sakit puan....tett~~~

LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ? 
wah, soklan tough ni. bg sy, sape2 pun bole surang bile psangan masing sm ada lelaki atau pmpn kurang bg perhatian. its a normal thing, manusia mmg prlukan prhatian lebih2 lagi pmpn. so, sume pihak ade potensi untuk curang bila mereka rasa terabai dan kurang kasih syg. jadi, kpda anda yg tak mahu psangan anda curang, sila pastikan mereka ckup perhatian dan kasih syang..tak ckup mkan tu takpe :)

SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ?? 
PEREMPUAN!seyes..kesetiaan pmpn takde berbelah bhgi. dorg cm berbelah bhgi bile dorg laki lelaki mula main kayu 3 or abaikan dorg. bukti? sy ade ramai kwan pmpn yg giler setia habes la kat lelaki, even ade yg da clash n so on.but stil mghrap kat laki y die suka, n ignore lelaki2 yg cuba isi ruang ksong kat hati dorg tue..kbnyakan lelaki plak, pntang nmpak dahi lcin.hehe..btol tak?lau tak betol, jgn mara erk :p

Apakah anda seorang yang mudah cemburu ? 
cmburu? dlu, ya!mmg sangat2 kuat cmbru..but, now sy blaja ntok hndle my cembru ni bile mr rainbow tego..hehe, dlu gado punye teruk sbb die tak suka sy punye perangai yg cmbru buta nie.tapi, rasenye skrg da boleh control n mr rainbow pun da tak bsing sgt bab2 cmbru mmbru neh

nota kaki:wah, selesai suda menjawab soklan2 abg ben yang agak mencabar neh...harap2, takde yg kechik atie eah..lau tak suke, wat2 suka je la erk..peace untuk sume :)


10 comments:

nukilanaffiza... said...

ooo..ini ke Ben Ashaari..penat saya ingat nama blogger ni....
Jalan2 blog miss husna nampak brather ben ni...nak follow dia gak...

saya dah follow awk tau...sudilah follow saya balik...

http://nukilanaffiza.blogspot.com

miss husna said...

yup2..jomjoin segmen die..best!~
una will follow u back :)

srikandi cinta said...

suker2,,keh3...setuju sgt ngan entry neyhh!

AdiaLuze said...

Bagus, bagus... Jawapan yang cool dan emo...Akak suka laa...

P/S : Salam ziarah sis...

miss husna said...

srikandi cinta:hehe..sy suke juga :)

adialuze:emo ke?hehe..mnyatakan pendapat je..

fars_putra said...

okeh2...ak cube jdik cm ko nk ek Opah..hahahaha...caya lah..

miss husna said...

oit..senget la ko..perli aku la tueh ean

mas.saari said...

singgah dari segmen BA
salam perkenalan

macam2 pendapat tentang cinta
jom baca pendapat saya!
http://masikarfan.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

solo molo said...

salam ziarah dar segmen s0al hati En Ben...

miss husna said...

thanx sbb singgah :)

Template by:

Free Blog Templates